Продавець Гранд Базар у Києві розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1172 відгуків
+380 (66) 367-92-73

Кава Selamlique: втілення кавових традицій Туреччини

Кава Selamlique: втілення кавових традицій Туреччини

Про бренд Selamlique

Назва Selamlique походить від турецького слова Selamlık (селамлик). Так у давні часи називали гостьові ділянки будинку у старих турецьких особняках, вілли й палаци. У цих гостьових кімнатах господарі зустрічали своїх відвідувачів, проводили зустрічі та розважали гостей. Селамлик відокремлений від внутрішньої частини особняка (гарему, де жили жінки (дружини султана, наприклад), і названий на честь слова selam (вітання), тому що тут часто саме вітали гостей будинку. Коли бренд Selamlique затвердив свою назву, його ідея була спрямована на те, щоб привернути увагу до соціальної силі турецької кави напою, який зазвичай пропонується гостям і супроводжує дружньою бесідою. Selamlique пропонує всім любителям кави вітати своїх гостей смачною преміальною кавою, на яку, безумовно, заслуговують ваші улюблені й близькі люди.

Про зерна, які використовуються для кави Selamlique

Кавове дерево росте в тропічних регіонах Бразилії, на гірських плато і вулканічних схилах, що характеризуються рясними дощами. Дерева чутливі до холоду, посухи і до різких змін погоди. Білі квіти кавового дерева мають інтенсивний запах, схожий на запах жасмину та квітів апельсина. Криваво-червоні плоди замінюють недовговічні білі квіти. Дерева вбирають в себе всі основні властивості регіону, від запаху землі, де росте дерево, до вологості повітря, що відображається в ароматі зеленовато-жовтих бобів. Сліди ефіопських коренів кави, а також землі в Бразилії, де воно росло, можна знайти в чашці турецької кави Selamlique.

Чому турецька кава Selamlique відзначається як преміальна?

Статусність кави визначається якістю сировини, стандартами виробництва кави та контролем над усім процесом на всіх етапах – від збору какових бобів до їх обробки та пакування. Млин на виробництві Selamlique в Ізмірі може розрізати одне бразильське кавове зерно на 35 000 шматочків. Уявляєте собі таке?

Використовуються зелені боби, зібрані з дерев арабіки, які ростуть на плато і пагорбах, на висоті 800 метрів над рівнем моря в Бразилії. Порівняно з бобами робусти вони володіють сильним смаком, неймовірно сильним ароматом, меншою кислотністю і меншим вмістом кофеїну.

Перед тим, як отримати наддрібний помол для отримання потрібної консистенції турецької кави, зерна проходять багатоступінчастий процес, що вимагає ретельного догляду і навичок. Визначається час, необхідний для досягнення ідеального кольору, смаку і запаху кави (для Selamlique це зазвичай близько 180 Цельсія і 20 хвилин). Зерна охолоджують на деці одразу після обжарювання, щоб зупинити процес готування. Потім вони відпочивають близько 12 годин до того, як їх подрібнять в «борошно». Вологість приміщення знаходиться під постійним контролем, контакт із сторонніми предметами і запахами суворо заборонений, а проби зерна аналізуються протягом всього процесу. Подрібнені боби фасуються в коробки, які зберігають чистоту кави. Якщо ж кава передбачається з добавкою (трояндою, мастикою, кардамоном і тд), то потрібний інгредієнт додають окремо. Після цього кава фасується в герметичні темні пакети по 125 грам і розкладається в чорні матові банки. Кава готова до вживання і надходить у продаж в Туреччині, йде на експорт.

Палітра смаків Selamlique

Турецька кава добре поєднується з різними добавками. Її можна змішувати з різними додатковими інгредієнтами і при цьому він не втрачає свого фірмового смаку. Експерименти з добавками до кави призводять до абсолютно нових смакових відкриттів!

Кава Selamlique варіюється від темного обсмаження, традиційної кави середнього обсмаження і кави без кофеїну до кави з добавками. Це ретельно відібрані і майстерно оброблені зерна, змішані, наприклад, з корицею або кардамоном з Південно-Східної Азії чи мастикою з регіону Егейського моря. Selamlique пропонує неймовірну палітру кави для тих, хто любить пробувати нові суміші. Деякі з них будуть особливо незвичними, як наприклад, кава з мастикою (смолою хвойного дерева), деякі особливо спокусливими – це кава з шоколадом, а деякі - й зовсім карколомними, такі як кава з трояндою. І це ще не весь список!

Як пити турецьку каву?

Саме турецька кава познайомила Європу з цим напоєм (кава в принципі) у 16 ​​столітті. Ця дуже подрібнена кава заварюється в турці (джезві). Їі дається певний час після заварювання, щоб гуща опустилася на дно (хвилинка). При цьому щільна пінка надійно триматиметься на поверхні. Турецьку каву бажано пити повільно, без поспіху і подавати без цукру, але з невеликим шматочком рахат-лукуму. Якщо ви любите каву з цукром, її необхідно додавати під час заварювання кави, а не після. Розмову по душам можна вважати найкращим «гарніром» саме до цієї кави. Турецька приказка говорить: «Кава – це просто привід для справжнього бажання серця – дружньої розмови».

Ворожіння по кавовій гущі

Поряд із вишуканим смаком та запахом турецька кава також пропонує маленькі ігри для своїх шанувальників. Люди, які хочуть заглянути в майбутнє або просто продовжити веселу розмову, вивчають сліди, залишені кавовою гущею в чашці. Фантазуючи на тему майбутнього, можна побачити різні фігурки (дерева, коні, портрети, квіти), а потім інтерпретувати їх відповідно до їхнього значення в турецькій кавовій культурі. Наприклад, корабель – це знак майбутньої подорожі. Гори вказують на пригоди. Гіганти, велетні вказують на удачу.

 

Таким чином турецька кава пропонує своїм шанувальникам свій незвичайний світ – від оповідань та ритуалів своєї багатовікової історії до кавових сервізів та солодощів до кави. Запрошуємо вас у світ турецької кави Selamlique! Запрошуємо досліджувати його разом із нами! У нас зібраний відмінний вибір турецької кави від різних брендів, які варто спробувати та погодитися з тим, що Selamlique – це найкраще втілення турецьких традицій у каві.

Інші новини
  • Що таке османська кава?
    Кава увійшла до культури Туреччини в середині 16 століття, пройшовши довгий шлях. Вона зробила найбільший вплив на культури країни, яка зберігає традиції до сьогоднішнього дня. Турки, як і раніше, люблять турецьку каву і бережуть її як національне надбання. І хоча кава не росте на території Туреччини, каву дрібного помелу, яка дає щільну пінку, варять у турочці і називають "кавою по-турецьки". За кавою ведуться дружні ділові бесіди й переговори. З кавою зустрічають важливих гостей і проводять...
  • Кава Мирра: що це таке і як його приготувати?
    Вважаєте себе кавовим гурманом? А про каву Мирра чули?

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner