Продавець Гранд Базар у Києві розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1108 відгуків
+380 (66) 367-92-73

Що таке османська кава?

Що таке османська кава?
Не багатьом відомо, що є не тільки кава по-турецьки, а й окремий вид – османська кава. Цей вид кави такий же давній, як і турецька. Але на відміну від останньої, османська кава менш популярна за межами Туреччини (зокрема, в Україні), проте останніми роками кава по-османськи завойовує любов українців дедалі більше.
 
Що таке османська кава? У чому її особливість і чим вона відрізняється від турецької кави?
Османька кава й кава по-турецьки - це 2 різні варіанти кави. Вони абсолютно різні. В турецькій каві міститься лише чиста кава. Максимум добавка у вигляді кардамону, шоколаду, фундука, кориці, мастики тощо. В османській же каві, крім самої кави, є ще какао, кардамон і вершки. Це класичний склад османського кави. Для різноманітності в складі османської кави може бути фундук, шоколад, мастика, мененгіч, салеп (турецький напій з корицею), фісташки. Для особливо вибагливих навіть додають полуницю, банан, апельсин, ківі, кавун, диню. Вся ця суміш інгредієнтів міксує в чудовий напій з незвичайним смаком. Склад кави пояснює світлий відтінок кави (кава з молоком). Таку каву варто спробувати і зрозуміти смак напою.
 
ОСМАНСЬКА КАВА = КАВА + КАКАО + КАРДАМОН + ВЕРШКИ
 
ТУРЕЦЬКА КАВА = КАВА + НА ВИБІР (КАРДАМОН, ШОКОЛАД, ФУНДУК, КОРИЦЯ, МАСТИКА І Т. Д)
 
Турецький бренд Mardin Babil десятиліттями спеціалізується на виробництві саме османського кави з різними подібними добавками. В нашому магазині представлена частина їх асортименту кави, найбільш цікаві та популярні варіанти серед українців.
 
У давнину османську каву з різних сумішей готували для султанів. Довгий час рецепт кави зберігався в таємниці. Ця кава була недоступна для простих людей на відміну від звичайної кави по-турецьки. Тобто османська кава – для багатих людей, а турецька кава була для бідних, простого люду. Згодом все змінилося і сьогодні цей принцип не зберігся зовсім.
 
Як приготувати османську каву?
Османська кава готується так само, як і турецька кава – у турочці (джезві), у спеціальній кавоварці для турецької кави. Рецепт такий:
  • Додайте до турки воду. На 60-70 мл потрібно 15 грам османської кави. Наприклад, в упаковці кави Mardin Babil вже є мірна ложка на 15 г.
  • За бажання додайте цукор і добре перемішайте перед тим, як поставити джезву на вогонь.
  • Готувати каву потрібно повільно. Поспіх шкодить смаку кави.
  • Знімайте каву з вогню, як тільки бачите гарне хвилювання і пінка піднімається. Не доводьте каву до кипіння.
Подавайте каву до столу гарячою. Кубик лукуму прикрасить каву і зробить кавування ще більш вишуканим.
 
Не рекомендуємо заварювати каву просто в чашці (по-польськи), просто заливши гарячою водою. Так він завариться погано і буде не дуже смачним, пінки не буде зовсім.
 
Приємного вам кавування! Нехай османська кава подарує вам нові смакові враження та розкриє східну культуру з нової незвіданої сторони!
 
Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner