Чому кава по-турецьки виходить не насиченою та без пінки?

Відсутність пінки при варінні турецької кави в джезві може бути викликана кількома причинами:
1. Температура та якість води. Якщо вода занадто швидко нагрівається або закипає, пінка може не сформуватися і, вірогідніше, шо так і буде. Необхідно готувати каву на більш повільному вогні, а вода має бути фільтрованою.
2. Якість кави. Свіжість та якість кавових зерен також впливають на утворення пінки. Дрібномелена кава зазвичай дає значно кращу пінку, ніж кава середнього помолу. Дуже часто хочуть отримати класну каву по-турецьки від Лаваза чи Кава по-львівськи. Ця кава не погана, але вона не здатна дати вам відчуття кави по-турецьки з пінкою та відповідним рівнем консистенції та насиченості. Обирайте дрібномелену кави турецьких брендів, які власне й створені для того, щоб бути приготованими по-турецьки, тобто в джезві.
3. Співвідношення кави до води. Недостатня кількість кави або занадто багато води може призвести до відсутності пінки. Бо тоді кава стає водянистою і скоріше нагадує фільтр-каву чи хоча б американо. Кава по-турецьки - це завжди насичена, міцна, густа кава з пінкою. Решта варіацій - невдалі експерименти.
4. Техніка варіння. Необхідно повільно нагрівати каву до моменту, коли пінка починає підійматися, і тоді зняти джезву з вогню. Підняття пінки можна повторити декілька разів, або навіть знімати її ложкою в чашку.
5. Чистота джезви. Залишки попередньої кави або миючі засоби можуть перешкоджати утворенню пінки.
6. Тип джезви. Матеріал, з якого виготовлено джезву, також важливий. Мідні джезви зазвичай значно краще підходять для варіння кави з пінкою.
Переконайтеся, що ви дотримуєтеся правильної техніки приготування та використовуєте якісну каву для кращого результату. Смачного!
- Напій, який викликає найбільше протиріччя, - це кава. Деякі люди споживають її у великих кількостях кожен день, деякі обмежуються через проблеми зі здоров'ям, хтось п'є для бадьорості та енергії, а хтось навіть намагається схуднути або прискорити метаболізм. Хоча існує десять доводів на користь кави, можна знайти ще десять проти. Основна критика на адресу кави - це наявність кофеїну. Створення напою без цієї речовини має на меті вирішити всі суперечності щодо кави. Чи це так? - давайте...