Як приготувати традиційний турецький чай?

Як приготувати традиційний турецький чай?
Для приготовленя турецького чаю знадобиться дворівневий чайник (чайник і заварник).
- Налийте холодну воду в чайник доверху і закип'ятіть воду.
- Налийте окріп в заварник трохи більше половини.
- Насипте 2-3 столові ложки чаю в заварник поверх окропу. Не перемішуйте воду. Дозвольте чаю заваритися самостійно і осісти на дно.
- Тим часом додайте в чайник в холодну воду. Поставте заварник зверху, а чайник - на повільний вогонь. Таким чином ви даєте чаю час, щоб заваритися, і воді не поспішаючи, закипіти. На це буде потрібно 10-15 хвилин. Паралельно для чаю створюються умови парової лазні, так як заварник продовжує підігріватися гарячим паром знизу.
- Коли вода закипить, налийте заварку в армуди і розбавте її окропом. Міцність чаю ви визначається згідно власному смаку. Однак пам'ятайте, що одне з правил гарного турецького чаю - не шкодувати заварки.
Наочно ці кроки ви можете подивитися в короткому відео від турецького виробника чаю Caykur (Чайкур).
Інші статті
- "Я готую каву в джезві, а пінки немає. Чому?", - часте запитання, яке ставлять любители кави по-турецьки. Люди намагаються відтворити чудовий смак кави, яким смакували у відпустці чи просто у турецькому кафе. Чому ж кава в джезві вдома може виявитися не такою вражаючою і геть без пінки на відміну від тої, яку готували вам турки?