Що таке кава по-турецьки? Особливості турецької кави

- Кава по-турецьки - найбільш давній метод приготування кави в світі.
- Пінка, кава і кавова гуща - це невід'ємні атрибути.
- Завдяки своїй м'якій і бархатистій пінці кава краще розкриває свій смак.
- Завдяки цій же пінці кава довше залишається гарячою.
- Турецька кава подається в чашці з тонкими краями. Вона охолоджується повільніше, ніж інші види кави, і тим самим подовжується момент насолоди кавою.
- Її густа консистенція активно стимулює смакові рецептори і залишає смак кави в нашій пам'яті.
- Вона більш в'язка, міцна і ароматна, ніж інші сорти кави.
- Його можна легко відрізнити від інших сортів кави за його унікальному вишуканого аромату і особливо щільної смачною пінці.
- Любителі кави по-турецьки вважають це єдиною кавою, яку можна варити в джезві. Ми згодні:)
- Це єдиний тип кави, що використовується для передбачення майбутнього. Фалджи (ворожки) використовують кавову гущу для ворожіння. Не завжди ворожіння правдиве, але це цікаво :)
- Кава унікальна тим, що її гуща знаходиться в самій чашці. Її не потрібно фільтрувати і проціджувати, оскільки кава подрібнюється "в борошно", проварюється і осідає на дні чашки.
- Цукор за смаком додається під час приготування кави. Додавання цукру після приготування кави псує її смак.
- Турецька кава осідає на дні чашки. Допивати до самої гущі не потрібно. З'їдати гущавину теж не потрібно:)
- Хоча турецьку каву п'ють часто (3-5 разів на день), вона не впливає на вагу, тому що порція дуже маленька (всього 50-65 мл).
- Порівняно з іншими видами кави, турецька кава містить менше кофеїну. Для порівняння подивіться таблицю:
Порція (мл) | Вміст кофеїну (мг) | |
---|---|---|
Кава по-турецьки | 65 | 60 |
Еспресо | 60 | 100 |
Фільтр-кава | 150 | 115-175 |
Розчинна кава | 150 | 65-100 |
Чай | 150 | 75 |
- Турецька кава не потребує серйозного обладнання для приготування. Як мінімум потрібна джезва, максимум - турецька кавоварка, яка створена спеціально для приготування кави по-турецьки. Зазвичай вони не дорогі та дуже компактні.
- Каву варто пити гарячою, одразу після приготування.
Смачна турецька кава Kurukahveci Mehmet Efendi обсмажується, подрібнюється та герметично пакується з використанням передових технологій, які зберігають традиції кавової справи. Ви можете купити каву в будь-якій упаковці та зберігати або використовувати її до останнього дня вживання. Вона добре зберігає свою первісну свіжість, як у день помелу. 100-грамові пачки витрачаються швидше (максимум 2 тижні з моменту відкриття). Цього достатньо, щоб зберегти смакові якості кави. Кава в 250 і 500-грамових банках зберігається значно краще протягом тривалого часу. Якщо ви не випиваєте каву швидко, то варто взяти каву у банці.
Інші статті
- "Я готую каву в джезві, а пінки немає. Чому?", - часте запитання, яке ставлять любители кави по-турецьки. Люди намагаються відтворити чудовий смак кави, яким смакували у відпустці чи просто у турецькому кафе. Чому ж кава в джезві вдома може виявитися не такою вражаючою і геть без пінки на відміну від тої, яку готували вам турки?