
Османська кава дібек з мастикою Tarihi Adiyaman Damla 200 г, кава мелена для турки
- В наявності
- Оптом і в роздріб
210 ₴
Показати оптові ціниTarihi Adiyaman Damla Sakizli - історичний рецепт османською кави з мастикою, яка походить з міста Adıyaman.
Склад. Єменська кава арабіка (48%), менегіч (16%, рід фісташкових), пудра кероба (порошок з плодів ріжкового дерева, "козячий ріг"), салеп (турецький молочний напій з корицею), какао, вершки, мастика (2%, смола хвойного дерева).
Мастика - ароматична смола мастикового дерева. Смола відрізняється складним фізико-хімічним складом. Вона містить ефірні олії, смоляні кислоти, пінен і дубильні речовини, в цілому включає в себе більше 80 складових. Цим і пояснюється різноманіття її властивостей і варіантів її використання. Зокрема, мастика використовується як добавка в каву. Кава з мастикою має тягучу, майже кисельную консистенцію. Такою кавою ви неодмінно здивуйте своїх гостей.
Цікавий факт! Пару століть назад мастика користувалася особливо великою популярністю у представників вищого класу. Знать користувалася кремами з додаванням мастики, багаті люди чистили зуби паличками, просоченими смолою, домагаючись сліпучої білизни. Мастика служила засобом для поліпшення настрою, заспокоєння і навіть вважалося, що вона пробуджує сексуальний потяг.
Упаковка. 200 грам, В комплекті є мірна ложка на 15 г. Є фіксатор на упаковці. Є мітка Halal.
Як приготувати. На кожну чашку кави додайте води в турку, попередньо відмірявши порцію кавовою чашкою, з якої будете пити. Додайте по 15 г кави на кожну порцію. Перемішайте каву в турці і варіть на повільному вогні (довго і терпляче) до утворення пінки. потім налийте каву в чашку.
Якщо ви готуєте 2 і більше порцій кави, зробіть наступне. Налийте першу порцію кави в чашку. Потім поверніть турку на вогонь і ще раз доведіть кави до підняття пінки. І налийте другу чашку. І так само робимо з 3-ю та 4-ю порцією кави. Таким чином в кажой чашці буде однаково чудова кава - насичена, з щільною пінкою, ароматна.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Вид кави | По-турецьки, Мелена |
Форма випуску | Мелений |
Ступінь обсмаження | Середня |
Ступінь помелу | Дрібний |
Без кофеїну | Ні |
Ароматизатор | Ні |
Тип упаковки | Пакет |
Вага | 200 г |
Кофеїн | Середній |
Міцність кави | М'який |
Добавка | Кава арабіка (48%), менегич (16%, рід фісташкових), пудра кероб (порошок з плодів ріжкового дерева, "козячий ріг»), салеп (турецький молочний напій з корицею), какао, вершки, мастика (2%, смола хвойного дерева). |
- Ціна: 210 ₴