Продавець Гранд Базар у Києві розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1110 відгуків
+380 (66) 367-92-73

Що таке кава по-турецьки? Особливості турецької кави

Що таке кава по-турецьки? Особливості турецької кави
  • Кава по-турецьки - найбільш давній метод приготування кави в світі.
  • Пінка, кава і кавова гуща - це невід'ємні атрибути.
  • Завдяки своїй м'якій і бархатистій пінці кава краще розкриває свій смак.
  • Завдяки цій же пінці кава довше залишається гарячою.
  • Турецька кава подається в чашці з тонкими краями. Вона охолоджується повільніше, ніж інші види кави, і тим самим подовжується момент насолоди кавою.
  • Її густа консистенція активно стимулює смакові рецептори і залишає смак кави в нашій пам'яті.
  • Вона більш в'язка, міцна і ароматна, ніж інші сорти кави.
  • Його можна легко відрізнити від інших сортів кави за його унікальному вишуканого аромату і особливо щільної смачною пінці.
  • Любителі кави по-турецьки вважають це єдиною кавою, яку можна варити в джезві. Ми згодні:)
  • Це єдиний тип кави, що використовується для передбачення майбутнього. Фалджи (ворожки) використовують кавову гущу для ворожіння. Не завжди ворожіння правдиве, але це цікаво :)
  • Кава унікальна тим, що її гуща знаходиться в самій чашці. Її не потрібно фільтрувати і проціджувати, оскільки кава подрібнюється "в борошно", проварюється і осідає на дні чашки.
  • Цукор за смаком додається під час приготування кави. Додавання цукру після приготування кави псує її смак.
  • Турецька кава осідає на дні чашки. Допивати до самої гущі не потрібно. З'їдати гущавину теж не потрібно:)
  • Хоча турецьку каву п'ють часто (3-5 разів на день), вона не впливає на вагу, тому що порція дуже маленька (всього 50-65 мл).
  • Порівняно з іншими видами кави, турецька кава містить менше кофеїну. Для порівняння подивіться таблицю:
  Порція (мл) Вміст кофеїну (мг)
Кава по-турецьки 65  60
Еспресо 60 100
Фільтр-кава 150 115-175
Розчинна кава 150 65-100
Чай 150 75
  • Турецька кава не потребує серйозного обладнання для приготування. Як мінімум потрібна джезва, максимум - турецька кавоварка, яка створена спеціально для приготування кави по-турецьки. Зазвичай вони не дорогі та дуже компактні.
  • Каву варто пити гарячою, одразу після приготування.

Смачна турецька кава Kurukahveci Mehmet Efendi обсмажується, подрібнюється та герметично пакується з використанням передових технологій, які зберігають традиції кавової справи. Ви можете купити каву в будь-якій упаковці та зберігати або використовувати її до останнього дня вживання. Вона добре зберігає свою первісну свіжість, як у день помелу. 100-грамові пачки витрачаються швидше (максимум 2 тижні з моменту відкриття). Цього достатньо, щоб зберегти смакові якості кави. Кава в 250 і 500-грамових банках зберігається значно краще протягом тривалого часу. Якщо ви не випиваєте каву швидко, то варто взяти каву у банці.

Інші статті
  • Чи шкідлива кава без кофеїну
    Напій, який викликає найбільше протиріччя, - це кава. Деякі люди споживають її у великих кількостях кожен день, деякі обмежуються через проблеми зі здоров'ям, хтось п'є для бадьорості та енергії, а хтось навіть намагається схуднути або прискорити метаболізм. Хоча існує десять доводів на користь кави, можна знайти ще десять проти. Основна критика на адресу кави - це наявність кофеїну. Створення напою без цієї речовини має на меті вирішити всі суперечності щодо кави. Чи це так? - давайте...
  • Як приготувати традиційний турецький чай?
    Проста покрокова інтструкція за приготування смачного душевного турецького чаю

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner